Något som de flesta har hört talas om eller försökt att lösa på egen hand, det är ju Rubiks kub. Denna kub dök upp i början av 1980-talet och mannen bakom denna skapelse hette Ernő Rubik. Den allra första varianten av denna kub, den var på 3x3x3 med 54 rutor och den var 5,7 cm hög. Skaparen bakom denna kub, han tog för övrigt på sig flera veckor för att klara av att lösa den. Så du behöver inte bli frustrerad om inte heller du klarar av den på första försöket. Om du vill köpa en Rubik’s cube, så kan du kolla in https://mastercubestore.se/. Där finns dels originalet, men även en massa andra varianter och storlekar av denna kub. 

Det som så bra med Rubik’s cubes, det är att den passar för alla! Det finns många varianter med olika svårighetsgrader. Sedan om du vill så kan du även kolla in olika lösningar av dem, för en hjälp på vägen. Det är nämligen så att man måste följa ett visst antal algoritmer för att klara av att lösa den!

Låt hjärnan få jobba lite

Även om det är så att du kan ta fram en lösning för just din Rubiks kub, gör inte det med en gång! Det är ju en del av det roliga med kuben, att försöka klura ut lösningen på egen hand. Sedan är det även riktigt bra mental träning och gör att din hjärna håller sig alert och igång. Det är bra för ditt minne! 

Hitta rätt kub för dig

Då det idag finns mängder av Rubik’s cubes så kan det kännas svårt att välja vad du ska börja med. Är du helt ny på detta med dessa kuber, så kan det vara bra att satsa på en 2×2 eller originalet på 3x3x3. Ju duktigare du blir, desto svårare varianter kan du välja. Det finns idag en kub som är på hela 33×33! 

Du som vill hitta en kub eller flera, du kan som sagt med fördel kolla in MasterCubeStore. Där har du inte bara en massa Rubik’s cubes, utan även en massa andra IQ-pussel samt även så kallade speedcubes!

Speedcubes och speedcubing

Speedcubes är det som man använder när man sysslar med speedcubing. Det är då att lyckas lösa olika kuber, på tid och det gäller att vara supersnabb. En speedcube påminner om en Rubiks kub, men är enklare och snabbare att vrida på. Det är en stor tävlingsform detta med speedcubing och de allra duktigaste kan göra fem till tio drag per sekund under en lösning. 

Det kan dock vara bra att börja med en vanlig Rubiks kub innan du ger dig på att testa speedcubing. Så se till att köpa dig en bra kub och lär dig bemästra den. Om du känner att du inte klarar av att göra den på egen hand, så kan du som sagt tjuvkika på olika lösningar på nätet om du vill.  Du kan på MasterCubeStore hitta både kuber och deras lösningar!

Kategorier: Blog