Historiskt sett så har faktiskt män sminkat sig längre än vad kvinnor har gjort. Dock är det så att i dag är det ändå majoritet med kvinnor som köper och använder sig av det. Men det börjar växa en trend i att även män sminkar sig. Det är vanligt att se sminkade män inom musiken, men allt fler ”vanliga” män har upptäck att det är rätt kul att sminka sig. Om du vill ha bra råd för smink för män, så ska vi tipsa dig hur du som man kan göra en naturlig sminkning.

Naturlig sminkning för killar

Hur du som man vill sminka dig, det är så klart individuellt. Men här är lite tips på hur du kan få till en naturlig sminkning. Du bör börja med att göra rent ditt ansikte. Sedan kan du följa upp med en mjukgörande lotion att smörja in ansiktet med.

Nu är det dags för sminket. Starta gärna med att applicera en primer. Främst på de partier du vet är lite fetare än andra. Ofta är det i den så kallade T-zonen, alltså panna, kinderna, näsan samt ibland även hakan.

Nu kan du ta fram en concealer. Den kan du använda för att dölja mörka ringar med, eller för att trolla bort eventuella finnar. Därefter är det dags för en foundation. Välj en färg som är så lik din egen hudton som möjligt.

Du kan sedan använda ett puder och dutta på det i ansiktet, gärna med en bra puderborste. Det i hela ansiktet, eller bara på de partier som är fetare. Om du har skägg, så kan du skippa puder, eftersom det annars kan synas.

Om du vill så kan du även satsa på att fylla i dina ögonbryn. Om du har mycket ljusa ögonbryn, så kan du ge dem lite färg genom att använda dig av en ögonbrynsskugga. Applicera med en bra ögonbrynsborste och med lätta rörelser. Det ska se naturligt ut och inte bli hårda streck eller allt för mörkt.

Om du vill ha mörkare ögonbryn under längre tid, så kan du testa att färga dem med hjälp av ögonbrynsfärg. Då får du ett resultat som håller i cirka 30 dagar.

Om du vill att dina ögon ska synas lite mer, så kan du lägga en smal skugga vid ögats ögonfranslinje. För att det ska se naturligt ut, använd en ljus skugga. Eller så går du all in och kör en Captain Jack Sparrow!

Du som har mycket ljusa ögonfransar eller som vill att de ska vara längre, du använder dig nu av en mascara. Naturligast resultat får du med en mascara som är ljusbrun eller brun. Ett annat alternativ är att färga dina ögonfransar. Även denna färgning håller cirka 30 dagar.

Är du ute efter att se solbränd ut, så kan du testa att använda dig av en bronzer. Det finns även så kallat solpuder, som ger en solkysst look.

Nu är din sminkning klar! Sedan kan du så klart testa dig fram, vad som passar just dig!