Det finns mycket som talar för att en lofttrappa är ett ypperligt tillskott till många hem. Detta är ett smart sätt att enkelt kunna ta dig upp på loftet utan att trappan tar upp någon större plats. Många lägenheter och hus som har ett loftrum vill gärna undvika att ha en stor och klumpig trappa som fyller hela rummet, och det är här som lofttrappan kommer in i bilden. Med sin snygga och smala design påminner den nästan om en fastmonterad stege, så visst sparar du verkligen på rummets utrymme! 

Hitta din perfekta lofttrappa 

Det första som du ska vara medveten om när du väljer ut din lofttrappa är att du inte är ensam. Det finns så mycket hjälp, råd, inspiration och idéer att ta del av. På platser såsom Pinterest kan du kika på en hel uppsjö av inspirationsbilder, och om du är ute efter mer praktisk hjälp kan du klicka där vidare här: lofttrappa – StegFabriken

Rådfråga en expert om du vill ta reda på exakt vad det är som kommer att bli passande i ditt hem. Då slipper du att undra vad det är som du bör tänka på när du väljer ut en lofttrappa. Du kan exempelvis motta råd kring materialval, passande räcken, vilka alternativ som är de mest prisvärda och mycket mer än så. Var helt och hållet förberedd när du väl ska ge dig ut för att införskaffa dig den där perfekta lofttrappan. 

Looken och materialen 

Det är vanligt att just lofttrappor är tillverkade i trä, men vilken färg trappan har kan variera. De kan bland annat vara vitmålade, svartmålade eller behålla den där naturliga träfärgen. Samtidigt är det upp till dig om du föredrar en lofttrappa som har ett räcke eller om du hellre vill att den ska påminna om en stege. En lofttrappa utan räcke kan öppna upp rummet och få det att se mer luftigt ut, men för vissa är det en viktig säkerhetsåtgärd att ha ett räcke lättillgängligt. 

De positiva aspekterna hos en lofttrappa 

Den första och enligt många största fördelen med att satsa på en lofttrappa är just att den sparar på det begränsade utrymmet som du har i ditt hem. Du slipper att oroa dig för att trappan ska ta upp en majoritet av rummet då den har en design som påminner om en stege. Med andra ord är en lofttrappa ganska brant istället för att sträcka sig horisontellt likt en ordinär trappa. 

Samtidigt är det värt att nämna just hur billiga lofttrappor är. De har kanske inte en lika detaljerad design som en vanlig rak trappa eller en spiraltrappa, men lofttrappor kan ändå se fina ut och de gör sitt jobb väl. Därför är det en trevlig fördel att lofttrappor är så billiga. 

De har därtill en flyttbar egenskap. Istället för att permanent sitta fast på samma sätt som en vanlig trappa finns möjligheten att flytta på din lofttrappa om detta skulle behövas. Smidigare än så kan det knappast bli. 

Kategorier: Blog