I ditt sovrum bör du ha flera olika sorters lampor och ljuskällor. Bland annat bör du satsa på bra sänglampor, ljus vid eller i garderoben, fönsterlampor samt en bra taklampa. På https://www.lamp24.se/ kan du hitta en hel del olika bra lampor till ditt sovrum. När det gäller att hitta rätt sorts taklampa, så kan det vara bra att få lite goda råd på vägen. Det du bör göra allra först, det är att ställa dig frågan ”vilket behov vill jag att min taklampa ska uppfylla?” En taklampa är oftast den ljuskälla man har som en allmänbelysning. Alltså ett ljus för att kunna se då du städar, eller för att kunna leta efter saker eller för att fixa med olika saker. 

Att hitta en taklampa handlar inte heller bara om vad för slags ljus den ger, utan även lampans utseende är viktigt. Att kunna dämpa den med, det är rätt smart. Det kan du göra om du väljer en lampa med dimmer. Det gör att lampan dels går att använda som allmänbelysning, dels som stämningsbelysning.

När man talar om taklampor och allmänbelysning, så handlar det oftast om takplafonder, takpendlar och takspotlights.

Takplafond

En vanlig lampa att ha i taket, det är en så kallad takplafond. Den monteras direkt upp mot taket. Denna typ av lampa tar väldigt liten plats samt att den ger ett starkt sken, som ofta kan spridas jämnt över rummet. Idag finns det dessutom många snygga modeller av denna lampa att välja mellan. 

Takpendel

En pendellampa är en lampa som hänger i taket. Den kan du även reglera höjden på om du vill det. Idag finns det dessutom pendellampor med en ljuskälla så väl som det finns pendellampor med flera ljuskällor. Sedan finns de även i en massa varianter, färger och material.

Takspotlights på skena

Spotlights på skena är idag ett rätt så populärt alternativ till taklampa i sovrummet. Den har den stora fördelen att den går att ändra på och att du kan rikta ljuset dit du behöver det. Dock är denna typ av lampa sämre på att sprida ljuset ut i hela rummet. 

Kombinera taklampan med andra lampor

Utöver att satsa på en bra taklampa till ditt sovrum så är det även viktigt att ha andra ljuskällor och lampor i detta rum. Du bör satsa på funktionsbelysning och stämningsbelysning med. Det du kan göra är bland annat att ha bra sänglampor vid sängen, en på var sida om det är en dubbelsäng. Dessa lampor är snygga att se på samt ger bra ljus om du vill läsa i sängen. Sedan kan du även satsa på att ha fina fönsterlampor om du vill. En golvlampa är även det ett bra alternativ att ha, särskilt om du har ett stort sovrum. Du kan även satsa på att ha belysning vid eller i din garderob. Det så att du kan se att välja kläder då du ska iväg. 

Om du vill hitta snygga taklampor, eller andra lampor för ditt sovrum eller för ditt hem, kolla då in lamp24!

Kategorier: Blog