Idag finns det ganska många olika mascaror att välja mellan. Det kan kännas svårt att veta vad för mascara som kan passa allra bäst. Det finns ju vattenfast mascara, mascara med extra volymboost, mascara med serum och så vidare. Sedan spelar ju även valet av mascaraborste en stor roll. Utöver att det finns mascara serum och andra sorter, så har du ju även flera färger att fundera över!

För att du ska kunna hitta en passande mascara, så är det bra att utgå från vad för slags fransar du har, vad du vill uppnå och vad du har för ögonfärg. Om du har tunna och korta fransar, så är det ju bra att välja en mascara som gör dem fylligare och längre. Som till exempel då mascara serum. 

Välja färg på mascaran

Även om det allra vanligaste är svart eller mörkbrun mascara, så finns det ju mascara i en mängd olika färger. Om du vill testa det, så kan det vara bra att börja med blått, lila eller mörkgrönt. Se till att utgå från dig själv och ditt utseende. Så fundera på vad för färg som kan passa till din ögonfärg, ditt hår, din hudfärg eller ditt sätt att klä dig. Ofta brukar blå mascara passa de allra flesta ögonfärger och hårfärger. När det gäller lila mascara så passar den fint på dig som har blåa eller gröna ögon. Du som har bruna ögon, du passar oftast bra i grön mascara. 

Välja mascara efter borste

Utöver valet av formulan på mascaran, som mascara serum, mascara med extra volym eller vattenfast mascara, så är det ju även så att olika mascaraborstar kan ge olika resultat. Om det är så att du vill maxa volymen på dina fransar, så ska du välja en megaborste. Ju tätare borstpiggarna är på denna mascaraborste, ju mer volym kan dina fransar få. Du kan med fördel även använda dig av en ögonfransböjare och mascaraprimer tillsammans med denna typ av mascaraborste, för att resultatet ska bli både bättre och mer hållbart.

Ett annat alternativ är en kamformad mascaraborste, som är bra om du vill ha separerade fransar. Dessa mascaraborstar är oftast som en kam i gummi. Med denna borste kan du även bygga upp volymen i fransarna med lager på lager. 

Det finns även konformade mascaraborstar, som är perfekt om du vill bygga längd på fransarna. Med denna borste får du volym, men samtidigt ger den dig fransar som är eleganta och separerade. Det blir ett mer naturligt resultat. 

Du som vill ha böjda fransar, du kan satsa på en vinklad mascaraborste. Det blir nästan som en inbyggd fransböjare.

Hitta en passande mascara

Det kan vara smart att testa lite olika varianter av mascara för att hitta en som passar dig. Du kan till exempel köpa hem en mascara med serum, eller en mascara med extra volym för att prova på dina fransar. Se även till att du applicerar din mascara på rätt sätt för att uppnå det resultat du vill ha av den.

Kategorier: Blog