Har du fått upp ögonen för sporten airsoft? Det är ett globalt spel, som påminner on paintball, fast utan de färgade kulorna. I airsoft har man istället olika airsoft guns samt att kulorna är i plast. Du som vill köpa dig ett bra airsoft vapen, du kan göra det på www.guncity.se. Du måste vara 18 år eller äldre för att få köpa airsoft guns samt även vara över 18 år för att äga ett. 

Det finns möjligheter för personer under 18 år att använda ett airsoftvapen. Men då måste det finnas en person över 20 år som agerar övervakare. Denna person ska kunna ta vapnet från personen. Detta är ofta svårt att göra under ett airsoft spel, så det gör att spelen oftast är öppna bara för de personer som är över 18. Du som är under, du kan dock öva skytte och annat tillsammans med en övervakare. 

Förvara ditt vapen på rätt sätt

Eftersom alla airsoft guns och övriga airsoftvapen är replikor av äkta vapen, så bör de inte ligga framme hur som helst. De kan lätt misstas för äkta vapen! Du måste inte ha ett vapenskåp, men det kan vara bra att investera i en bra väska eller fodral samt se till att lägga undan det. Det så att inga obehöriga personer kan få tag på det. 

Testa airsoft spel

Idag finns det föreningar och lag att gå med i, men du måste inte ha ett lag för att komma igång. Du kan åka till ett spel och där på plats få hjälp, samt tips och råd av erfarna airsoftare. Oftast så ska man anmäla sig till ett spel före. Det kan ske via Facebook eller forum där man snackar airsoft. 

När du ska göra ditt första spel, se till att ha en bra utrustning, samt en bra attityd. Du bör även ha med dig något att äta och dricka, samt klä dig i oömma kläder och bra skor. 

Kolla även av med spelledare eller arrangör om det finns några specifika regler för just det spel du ska vara med i. Ibland finns det nämligen olika regler kring magasin, kultyper, träffduk och så vidare. En seriös spelare tar alltid allvarligt på detta med regler och säkerhet.

Det finns även olika sorters spel att vara med i och dessa kan variera i tid samt vad man har för uppdrag. Ibland handlar det helt enkelt om att göra slut på det andra motståndarlaget, ibland är det att man har som mål att ta andra lagets flagga. Det finns även långa och mer verklighetstrogna spel att spela. Då satsar man på att skapa en verklighetstrogen situation samt även ha rätt sorts utrustning och vapen som passar in i det. 

Tänk på att det inte bara är ett vapen du behöver, utan även en del annat. Ögonskydd är ett obligatoriskt krav. Sedan kan det vara bra att även satsa på annan skyddsutrustning, som handskar och hjälm samt även se till att skaffa annan bra utrustning att ha med dig.

Kategorier: Blog